19.04.2019 |

Цветове и стайлинг на косата за пролет-лято 2016

Модерните варианти при стайлинга на косата за пролет-лято 2016 са на практика неизброими Автор снимка: VIZZIA.bg

Модата за топлия сезон изобилства от прекрасни идеи и вдъхновения. А фризьорите разполагат с безкрайни възможности за интерпретации, както по отношение на стайлинга, така и по отношение на цветовете. 

Вдъхновени от стрийт модата, преподаватели на Академия Л`Ореал представиха тенденциите в косите за пролетта и лятото на 2016. 

След 2 години опипване на почвата с омбре или цветни кичури за акцент, през предстоящия топъл сезон трябва да сме по-смели. Истинското предизвикателство е цялостна промяна на цвета на косата - във великолепни, нежни пастели.

Освен доминиращите 2 цвята на 2016 - нежен розов кварц и омиротворяващо синьо, разполагаме и с още 4 допълващи нюанса. Бледият разхладителен, пастелен зелен цвят на Ледена мента или горещите жълто-оранжеви нюанси на Манго и папая. Студено русо до заскрежено сиво или наситени виолетови цветове. 

При формите на косата преобладават каретата, масивни! Дългата коса е с прогресивни дължини и текстурирана. Късото излиза от мода

“По-важен е стайлингът. Една коса трябва да дава възможност на клиента да има минимум 2 прически,” споделя Красимира Петрова от Академия Л`Ореал България. 

А модерните варианти при стайлинга за пролет-лято 2016 са на практика неизброими. И все пак ето някои очертаващи се тенденции: 

Плитки в романтични визии или индиански стил от Запад, в разнообразни вариации. И задължително лента от коса или кожа. Опашки - самурайски от Изток или вързани ниско долу под тила, или прибирана коса, с всякакви аксесоари, особено цветя. Кокчета или рогчета в какъвто ни харесва вариант, или сексапил от 60-те с обем XXXL. И да не забравиме бретоните - прораснали и раздвижени.

В предложенията от модния подиум за 2016 виждаме неочаквани миксове и нетипични комбинации на стилове, материи и цветове. 

Открояват се и 5 тенденции: Жената от Луната с много метал в сиво-бялата гама. Пъстра и многоцветна тропическа флора и фауна. Изобилие от цветя, във всякакви форми. Сладникавите нюанси на френски макарони и най-ексцентричното вдъхновение на дизайнерите – природните минерали. Разнообразие от принтове и релефни текстури, и то в черно и бяло, и плетива, в цветовете на дъгата. 

На откриването на учебната си година, от Академия Л`Ореал България разкриха и 3 малки тайни, които се готвят за пролетта и лятото. Новата гама за руси коси Blonde Resist на INOA обещава устойчив резултат след боядисване. Предстои тотална промяна в серията бои DIA и нова гама за още по-бластящи, и видими, наситени цветове. Запомнете хаш таг: #NOFILTER. А за повече текстура на косата с траен обем – решението е новата пудра Savage Panache.

Още по темата Още по темата

Премиум грижата за коса Innovatis Hair вече и в салоните в България

Премиум грижата за коса Innovatis Hair вече и в салоните в България

12.04.2017

Иновациите са умение да изпреварваш времето – един от най-ценните ресурси за всички нас. Ето защо, нови

Антъни Уитакър: Бизнесът е отражение на човека, който го притежава, клиентелата също!

Антъни Уитакър: Бизнесът е отражение на човека, който го притежава, клиентелата също!

03.04.2017

За него самият Видал Сасуун казва, че е "международно признат и уважаван като един от най-талантливите съвременни

Още от категорията Още от категорията

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

13.11.2017

Дизайнерът и носител на „Златна Игла“ Христина Ангелова представи пред отбрана аудитория последните си

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

26.04.2017

Наскоро в София отвори врати нов естетичен център, който предлага цялостно естетично преобразяване, за кратко

Добави коментар

    Напиши коментар
Име и Фамилия
E-mail
(Няма да се публикува)
Правила за публикуване на коментари

Коментари

Търсене в Новини Търсене в Новини


Разширено търсене

Архив Архив


Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД.
Поставянето на връзки към материалите във VIZZIA.bg е свободно.

Разрешаваме на други сайтове да публикуват материали от портала, ако ползват първите 500 знака, които можете да вземате автоматично чрез RSS, като за целия текст препращате читателите към уеб адреса на статията на нашия сайт.

© 2019, ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД Всички права запазени.
VIZZIA.bg е разработен от ABC Design & Communication