19.06.2019 |

Над 200 участия на маникюристи в дебюта на Nailpro Cup 2017 в България

10 медала завоюваха български маникюристи в първия етап на Nailpro EEu cup 2017 (6 златни, 2 сребърни 2 бронзови) Автор снимка: Радослава Кунчевска за Nailpro Bulgaria

През изминалия уикенд, за първи път София бе домакин на международното състезание по ноктопластика Nailpro EEu cup 2017

В него взеха участие представители на 7 държави - Беларус, България, Италия, Литва, Полша, Румъния и Украйна. Равносметката е над 200 участия рамките на 2 дни, в 5 дивизионни и 4 недивизионни номинации. 

В състезанието премериха сили маникюристи ветерани, с доказан международен авторитет, както и дебютанти, решили да поемат по пътя на израстването в своята кариера. 

В номинацията Soak-off gel application победители станаха българките Ph.d. Диана Спасова и нейната колега и ученичка Аделина Ковачева. В номинацията участваха 40 маникюристи, без разделение на дебют и ветеран. 

Диана спечели още и първо място в номинацията Salon succes Gel veteran. А Аделина грабна първа награда за дебютанти в същата номинация. Успехът на нашите момичета в една от най-натоварените и популярни номинации взриви публиката и я изправи на крака. 

Български победи имаше и в арт категориите. Възпитаници на талантливата Валерия Михайлова, Ваня Димова и Виктория Тодорова покориха първите места в микс медия дебют (Тема "Първооткриватели") и художествена живопис (Тема "Позитивна вълна"). Светослава Георгиева зае 3-то място в микс медия ветерани.

Два сребърни медала в номинациите "Sculptured Stiletto nails дебют" и "Twist French дебют" спечели Галя Тимонова, възпитаничка на Таня Иванова, сертифициран съдия на Nailpro. Диана Уилямс спечели 3-то място в дебют художествена живопис. 

Най-бляскавата номинация в състезанието беше "It`s All about the bling". За един час, върху предварително изградени нокти в екстремна форма по избор, на една ръка се изпълняват красиви композиции от кристали Сваровски в различна големина и форма. 

Награждаването беше много емоционално и вълнуващо. Титлата Топ мастер спечели Karolina Wolak-Tworzydlo, Полша. Топ отборът на състезанието станаха 14 мастери, представители на Indigo. 

Много от българските участници бях в топ 10 на номинациите. Ветераните във всички номинации получиха парични награди осигурени от организатора, красиви купи и медали. 

Директорът на Nailpro EEu Виктория Клопотова бе силно впечатлена от нивото на българските претенденти за победа в различните номинации и категории.

В първия ден, паралелно на шампионата, 8 от международните съдии проведоха мастер класове на различни теми. Александра Джон-Голомб, Йоана Розвадовска, Людмила Лисенко, Марина Бендюк, Наталия Версоцкая, Наталия Шиелява и Светлана Колмагорова оставиха публиката възхитена със своите умения в сферата на дизайните и изграждането на екстремни форми. Всички те са преподаватели и автори на различни техники в ноктопластиката и маникюра. 

Мотивираща лекция пред 70 български маникюристи на тема "7 стъпки към Мегауспеха" изнесе самата Виктория Клопотова. Тя е световен шампион на Украйна, международен преподавател, съдия и тренер. 

Nailpro е състезание с над 20 годишна история в Америка. Негов създател е Джоел Кънингам - печелила 27 пъти титлата Световен шампион на Америка

Nailpro EEu се провежда за 3-та година в страни от Източна Европа. Етапите са няколко, като състезателят спечелил най-много балове през състезателната година пътува и се състезава на издръжка на организацията в Лас Вегас. Там се събират най-добрите мастери на световно ниво и мерят сили в 27 различни номинации.

Организацията на Nailpro cup 2017 Bulgaria бе поверена на Мирослава Велева, директор на шампионата у нас. Мирослава е известна като организатор на обучения с международни преподаватели и тренери. Тя е организатор и на конкурсите "Коледна звезда" и "Golden Bulgarian rose", под егидата на Елена Шанская, и сертифициран съдия към Nailpro. 

След това обещаващо начало в България, Nailpro cup 2017 продължаваа състезателната година със следващия етап в Полша, в края на ноември. Там ще има българско участие в съдийския състав. 

Още по темата Още по темата

Прически-финалисти в The Style Master и All-Star Challenge

Прически-финалисти в The Style Master и All-Star Challenge

28.03.2017

Според регламента на конкурса за дамска прическа The Style Master, всеки участник представя един модел с едно подстригване

Кои са националните победители на световните конкурси The Style Master и All-Star Challenge?

Кои са националните победители на световните конкурси The Style Master и All-Star Challenge?

21.03.2017

Вече са известни българските финалисти във фризьорските конкурси The Style Master на Revlon Professional и All-Star Challenge на American

Още от категорията Още от категорията

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

13.11.2017

Дизайнерът и носител на „Златна Игла“ Христина Ангелова представи пред отбрана аудитория последните си

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

26.04.2017

Наскоро в София отвори врати нов естетичен център, който предлага цялостно естетично преобразяване, за кратко

Добави коментар

    Напиши коментар
Име и Фамилия
E-mail
(Няма да се публикува)
Правила за публикуване на коментари

Коментари

Търсене в Новини Търсене в Новини


Разширено търсене

Архив Архив


Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД.
Поставянето на връзки към материалите във VIZZIA.bg е свободно.

Разрешаваме на други сайтове да публикуват материали от портала, ако ползват първите 500 знака, които можете да вземате автоматично чрез RSS, като за целия текст препращате читателите към уеб адреса на статията на нашия сайт.

© 2019, ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД Всички права запазени.
VIZZIA.bg е разработен от ABC Design & Communication