23.10.2018 |

Гай Кавазаки за изкуството да стартираш бизнес

Гай Кавазаки (Guy Kawasaki) Автор снимка: Издателство Ентусиаст

Независимо дали сте бъдещ предприемач, собственик на малък бизнес, работите за голяма компания или за нестопанска организация, ще се сблъскате с теми като иновациите, подбора на персонал, набирането на капитал и създаването на марка. 

През последните години в бизнеса настъпиха земетръсни промени. Много от базовите елементи на стартирането вече са по-лесно постижими, по-евтини и по-достъпни.

Бизнес плановете са излишни, а croudfunding* е приложимата алтернатива на ухажването на инвеститори. „Облакът“ прави базовата инфраструктура лесно достижима за почти всяка една нова компания. 

Единайсет години след излизането на „Изкуството да стартираш бизнес", Гай Кавазаки решава да обнови и допълни изданието, за да го направи актуално за настоящата бизнес среда

„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ е напълно преработена и разширена версия на превърналия се в класика бестселър на Гай Кавазаки. От него ще научите как да лансирате своя нов продукт, услуга или идея. 

Целта на Кавазаки е проста:

Искам да ви улесня в правенето на биз­нес. Мечтая си, когато един ден умра, хората да казват: „Гай ме вдъхно­ви". Освен това желанието ми е възможно най-много хора да изричат тези думи". 

Книгата ще ви покаже как ефективно да използвате всички съвременни инструменти и как да овладеете вечните предизвикателства: да изградите силен екип, да създадете страхотен продукт или услуга и да се изправите срещу конкуренцията. 

Много по-лесно е да правиш нещата правилно от самото начало, отколкото да ги поправяш по-късно. На този етап формирате ДНК-то на вашия стартиращ бизнес – генетичния код, който остава за постоянно. Ако обърнете внимание на няколко основни въпроса, ще можете да изградите стабилна основа, а това, от своя страна, ще ви даде възможност спокойно да се концентрирате върху големите предизвикателства.“, съветва Кавазаки читателя още в първата глава на книгата си.

„Изкуството да стартираш бизнес 2.0“ е безценен наръчник за всеки, който се интересува от предприемачество и новаторски бизнес модели. След като ви спечели с характерното си чувство за хумор, Кавазаки ще ви покаже правилната посока за развитие и ще ви напътства през целия път до успеха.

Гай Кавазаки е основател, партньор и предприемач в Garage Technology Ventures. Съосновател на Alltop.com - „онлайн списание за всички популярни теми в интернет”. Преди това е бил член на екипа на Apple. 

Кавазаки е автор на осем книги, включително „Изкуството да стартираш бизнес“, „Правила за революционери“, „Как да побъркате конкурентите си“, „Изкуството да очароваш“ „Да продадеш мечтата“ и „Пътят на Macintosh“. 

 

* croudfunding - финансиране на даден проект чрез набиране на финансови средства от голям брой хора.

Още по темата Още по темата

Фестивал на форми и цветове в косите - стъпка по стъпка с коафьора Георги Петков

Фестивал на форми и цветове в косите - стъпка по стъпка с коафьора Георги Петков

26.10.2016

Все по-прецизен и взискателен към себе си и екипа си, топкоафьорът Георги Петков издаде за последователите си

София събира международни авторитети в пластичната хирургия

София събира международни авторитети в пластичната хирургия

19.04.2016

Тази седмица София ще бъде домакин на Трета национална конференция за иновации в пластичната, реконструктивна

Още от категорията Още от категорията

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

Разкошни материи и орнаменти в новата колекция на Христина Ангелова

13.11.2017

Дизайнерът и носител на „Златна Игла“ Христина Ангелова представи пред отбрана аудитория последните си

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

Нов център за пълна естетична промяна без скалпел

26.04.2017

Наскоро в София отвори врати нов естетичен център, който предлага цялостно естетично преобразяване, за кратко

Добави коментар

    Напиши коментар
Име и Фамилия
E-mail
(Няма да се публикува)
Правила за публикуване на коментари

Коментари

Търсене в Новини Търсене в Новини


Разширено търсене

Архив Архив


Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД.
Поставянето на връзки към материалите във VIZZIA.bg е свободно.

Разрешаваме на други сайтове да публикуват материали от портала, ако ползват първите 500 знака, които можете да вземате автоматично чрез RSS, като за целия текст препращате читателите към уеб адреса на статията на нашия сайт.

© 2018, ВИЗЗИА БЪЛГАРИЯ ЕООД Всички права запазени.
VIZZIA.bg е разработен от ABC Design & Communication